Bătaie de joc cu casele din Dezmir! Atrași cu prețuri mici, terenul de sub vilele de VIS se surpă: Mai luăm un credit și ne mutăm - VIDEO


Casele din Dezmir, de pe strada Trandafirilor, au fost făcute de mântuială. Două familii au probleme mari din cauza alunecărilor de teren, iar casele au ajuns să se miște din loc. O familie s-a mutat, iar alta o va face în curând.

Oamenii au cumpărat o casă în Dezmir cu 106.000 euro

Oamenii au fost atrași în Dezmir cu prețuri mici, de 106.000 de euro la o casă semifinisată. Modul în care se fac casele nu este verificat de nimeni, pentru că Inspecția de Stat în Construcții există numai pe hârtie. Oamenii cumpără și apoi dau de probleme care îi duc la sapă de lemn. 

Trăim un adevărat coșmar. După cum bine se vede casa începe să fie afectată. Pământul pleacă de sub casă.  Atât casa mea, cât și casa vecinului sunt afectate. 

Vecinii noștri s-au mutat în chirie și noi încercăm să luăm altă casă și să mergem în paralel cu două rate”, a spus Adrian Gorgan, proprietarul casei afectate.

Cel care a construit casele va fi dat în judecată, pentru că nu vrea să remedieze stricăciunile. 

Alunecările de teren din Dezmir au rupt țeava de gaze

Oamenilor li s-a rupt țeava de gaz de mai multe ori din cauza alunecărilor de teren, iar acum furnizorul a tăiat alimentarea pentru că există riscul de explozie.

Vecinii cred că zona afectată este mult mai largă, mai ales că acum Consiliului Județean Cluj a emis un document conform căruia zona pe care s-au ridicat casele e su risc mare de alunecări de teren. 

După ce au apărut problemele, oamenii care au cumpărat casele au început să își aducă aminte de unele lucruri suspecte. ”Când am venit să văd casa, am observat că este teren proaspăt pus în jurul casei, dar nu am văzut să fie probleme. Probabil de atunci erau chestiuni neconforme, dar ascunse”, a mai spus un alt proprietar. 

În vecini sunt și ziduri de sprijin la unele case, care sunt crăpate semnificativ. 

Comentarii Facebook