Băsescu vrea steagul României arborat în Harghita


Președintele României, Traian Băsescu, aflat joi la slujba de la mânăstirea Izvoru Mureșului, a declarat că a văzut pe drum spre mânăstire drapelul secuiesc arborat la porți lângă cel al Ungariei, întrebându-se dacă nu este loc și pentru cel românesc.

La finalul slujbei, Băsescu a primit un drapel al României din partea arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejean, care i-a spus președintelui: "Să-l ţineţi sus, să se vadă România până în emisfera de nord".

Președintele a precizat și că a văzut la porți drapelul secuiesc și pe cel al Ungariei, însă își dorește să vadă și tricolorul.

"Venind încoace, şi nu numai astăzi - sigur că respectăm mult drepturile fiecăruia, ca la el în casă să facă ce vrea - am văzut la porţi şi drapelul secuiesc lângă cel unguresc, cel al Ungariei. Oare nu era loc şi pentru drapelul României? Nimeni nu spune să nu le pună pe acestea acasă la ei, dacă aşa vor. Dar trebuie să găsim un loc şi pentru tricolor pentru că acesta va fi semnul că ne respectăm unii pe alţii", a spus preşedintele, informează Mediafax.

Prticipanții la slujba oficiată la Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Mureşului au primit din partea preoților 1.200 de steaguri tricolore pe care le-au fluturat în timp ce cântau imnul ”Deșteaptă-te române”.

Comentarii Facebook