Duminica 28 Aprilie

Băsescu: Trei luni de la instalarea Guvernului Ponta sunt prea MULT

 

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă că trei luni de la numirea Guvernului Ponta sunt prea mult și au făcut prea mult rău țării. 

 

Cred că cele 3 saptamani de bătălie politică şi cele 3 luni, care vor deveni prea mult, trebuie să genereze o schimbare imediată de atitudine a tuturor politicienilor, inclusiv a mea. Îi chem pe politicieni la încetarea oricărei dispute pentru că ţara se prăbuşeşte sub această dispută. E timpul ca fiecare, ne place sau nu unul de celălalt, să acţioneze instituţional pentru rezolvarea câtorva priorităţi: Redobândirea credibilităţii - României pe plan internaţional în mod deosebit în UE şi NATO, prevenirea sau diminuarea efectelor adâncirii crizei economice în zona euro şi aici mă refer la politici bugetare prudente, la îndeplinirea condiționalităţilor din acordul cu UE, FMI și BM.

 

De asemenea, vizez adoptarea unor măsuri în vederea sprijinirii fermierilor a căror producţii au fost puternic afectate de secetă. Cred că având în vedere începerea misiunii de evaluarea a FMI, obligația majoră e să contribuim la obținerea unei evaluări pozitive, cred că sunt condiții pentru acest lucru, în aşa fel încât România să poată să iasă pe pieţele internaţionale pentru împrumuturile de care are nevoie”, a spus Traian Băsescu.

 

Băsescu: USL are o obligaţie morală față de mine și de români

 

Comentarii Facebook