Basescu s-a tinut de cuvant si a trimis la Parlament legile privind TVA 5% si neimpozitarea pensiilor


Seful statului a trimis inapoi la Parlament legile privind diminuarea TVA la 5% si neimpozitarea pensiilor cub 2.000 de lei.

"In cursul zilei de astazi le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greseala. Da, le voi trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate in fiscalitate", a declarat Traian Băsescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Traian Basescu a anuntat ca va indrepta greseala comisa de parlamentarii puterii si nu va promulga legea care prevede diminuarea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

"Am sa indrept eu gafa parlamentarilor PDL. Au ajuns sambata, maine ma voi apleca asupra lor. I-am asigurat pe cei de la FMI ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce inseamna cu noi promulga legile", a declarat presedintele Traian Basescu, la TVR.

Seful statului a afirmt ca nu crede ca votul parlamentarilor PDL a fost o greseala. "O majoritate care voteaza din greseala este toxica pentru tara. Dupa parerea mea e greu de explicat o greseala la asemenea dimensiuni. E o lege care face rau Romaniei. in interes national e sa garantam stabilitatea sistemului fiscal romanesc. Eu nu ii pot crede atat de naivi, daca au devenit atat de naivi, sa probeze cand le vine legea in Parlament. Deocamdata legea treneaza la Senat", a mai afirmat Basescu.

 

Liderii PDL au anuntat in 20 octombrie ca au votat din greseala scaderea TVA pentru alimentele de baza de la 24% la 5%.

Marti, deputatii au decis in plen ca TVA sa scada pentru paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar, dar si ca pensiile mai mici de 2.000 de lei sa nu fie impozitate.

 

Comentarii Facebook