Clujeanca Cynthia Curt, "blonda lui Boc", vaneaza posturi "grele" la Bucuresti


Cynthia Curt, consilierul de stat in cancelaria premierului si o apropiata a lui Emil Boc, este intr-o goana dupa functii "grele" la Bucuresti.

Potrivit Jurnalul National, fosta asistenta a lui Emil Boc, pe vremea cand preda la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, a fost desemnata luni membru titular al Consiliului National de Integritate din partea PDL si marti s-a luptat pentru functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Cynthia Curt a fost invinsa de actualul presedinte al institutiei, Georgeta Basarabescu, care a castigat un mandat pe cinci ani, in ciuda presiunilor facute de parlamentarii PDL.

Senatorii care au audiat-o pe clujeanca nu au fost convinsi de expunerea acesteia. Reprezentantii Opozitiei i-au atras atentia ca luni a fost audiata pentru postul de consilier al CNI: "Daca m-ati vazut ieri ca si candidat pentru CNI - este vorba de o ineligibilitate si nu incompatibilitate", le-a raspuns "Blonda lui Boc" senatorilor.

Cynthia Curt a fost pe rand asistenta a lui Emil Boc la Facultatea de Stiinte Politice, Adminsitrative si ale Comunicarii din Cluj, iar in 2005 a fost numita subprefect de Cluj.

In 2007, guvernarea PNL a "curatat" prefectura de orice reprezentant al PDl, iar Cynthia Curt a devenit inspector guvernamental, iar in 2009 a devenit consilier de stat al premierului Boc, cand "portocaliii" au revenit la putere.

Comentarii Facebook