Băsescu: Revenirea la Cotroceni nu mai e principala miză. Suntem în cea mai penibilă situaţie

 

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat vineri, că revenirea la Cotroceni pentru el nu mai reprezintă o ţintă şi doreşte ca România să revină la o situaţie normală, pentru că "suntem în cea mai penibilă situaţie".

 

"Trebuie să recunoaştem că suntem în cea mai penibilă situaţie în care poate fi un Guvern: organizează referendumul, dă cifra, se termină referendumul şi când vede că nu a ieşit cum trebuie, Guvernul contestă propriul lui referendum. Situaţia descalifică Guvernul României. Efectele sunt pentru cetăţenii români. Nu vom scăpa de efecte neplăcute din punct de vedere al credibilităţii.

 

Îi atenţionez din grijă pentru ei pe primari să nu intre într-un joc din care ieşirea să nu fie decât undeva într-o celulă. Când se vor juca cu listele electorale, cel mai greu loviţi într-o astfel de situaţie vor fi primarii stahanovişti, cei care au procente de peste 100% participare la vot. Rus, Ponta, Antonescu trebuie să le spună acestor primari ce au făcut, ce trebuie să facă şi ce urmează.

 

Apelul meu către administraţia locală este la corectitudine. Băieţii deştepţi de la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la cei din teritoriu.

 

Pentru mine, revenirea la Palatul Cotroceni nu mai e principala miză. Ce s-a întâmplat la acest referendum trebuie să fie ultima întâmplare de acest gen", a declarat Băsescu, citat de realitatea.net

Comentarii Facebook