Băsescu îi ”desființează” pe Ponta și Antonescu, dar îl laudă pe Boc



Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că actualul Guvern este unul extrem de instabil și speră ca premierul Victor Ponta să treacă prin Parlament o nouă structură guvernamentală până marți.

"În acest moment, Guvernul României are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, asta arată un guvern instabil. Am speranţa că planificarea premierului, ca marţi cel târziu să treacă prin Parlament cu o nouă structură guvernamentală, se va întâmpla pentru ca România să aibă un guvern legitim şi cu o majoritate parlamentară consolidată", a declarat Traian Băsescu, miercuri, la Cotroceni, potrivit realitatea.net.

De asemenea, șeful statului a spus despre liderii PSD și PNL, Victor Ponta și Crin Antonescu, că "sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele şi asta ar fi cauza pentru care se despart".

"Aş face un singur comentariu: dacă e ceva ce mă deranjează e că cei doi lideri - Ponta şi Antonescu - sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele, şi asta ar fi cauza pentru care se despart. E o minciună, comunic instituţional cu toţi, dar nu fac aranjamente politice cu niciunul! Pasiunea de a pune criza pe seama intervenţiilor mele între cei doi lideri lipsiţi de responsabilitate pentru ţară este greşită şi mincinoasă", a spus președintele României.

Băsescu îl laudă însă pe Emil Boc, făcând comparație între situația de acum, în care guvernanții ”se chinuie să arate cine-i vinovat de ruperea USL” și situația cu care s-a confruntat România în perioada în care Boc era premier.

"În perioada asta de când se chinuie să arate cine-i vinovat de ruperea USL, mă întrebam ce se întâmpla dacă, în criza din 2009-2011, la Guvern erau astfel de oameni, şi nu Emil Boc. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lor ar fi trebuit să-şi asume măsurile de trecere a ţării prin criză. A fost o şansă pentru România că oameni de proastă calitate ca ei nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni lipsiţi de responsabilitate pentru interesul naţional, pentru declaraţiile lor sau faţă de cei care i-au ales. (...) Îi compătimesc pentru faptul că deţin funcţii şi n-au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiilor lor", a completat Băsescu.

Comentarii Facebook