Băsescu, despre favoriții la alegerile prezidențiale: Îmi pare rău că românii au de ales între o marionetă a PSD-ului şi un incompatibil



Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "îi pare rău" pentru că românii au de ales între "o marionetă” a PSD-ului și un ”incompatibil” la alegerile prezidențiale din noiembrie.

"Îmi pare rău că românii au de ales între o marionetă a PSD-ului şi un alt candidat care, din păcate, din dorinţa de a parveni în funcţii cu orice preţ, nu a ţinut cont că asupra lui plana riscul incompatibilităţii, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului", a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

El a precizat și că, în cazul de incompatibilitate a candidatului Klaus Iohannis, "o decizie a instanţei după validarea mandatului suspendă exercitarea funcţiei de către preşedinte".

"Este situaţia pe care o blamăm toţi, cei responsabili, inclusiv legat de parlamentarii care au fost constatţi prin hotărâri definitive şi irevocabile a fi incompatibili, şi le cerem să îşi înceteze mandatele de parlamentari, chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situaţie", a precizat Băsescu.

Șeful statului a mai menționat că ”românii au de ales între unul care este o marionetă a propriului lui partid şi, de fapt, este parte a sistemului corupt din PSD, şi altul care este imcompatibil şi este foarte greu să spună cum au avut ghinion ceilalţi profesori, de nu au putut să aibă şi ei şase-şapte case prin România”.

Comentarii Facebook