Guvernul alocă bani pentru repararea străzilor în Cluj-Napoca. Ponta îl curtează pe Boc?

 

Guvernul Ponta a alocat o sumă de bani municipiului Cluj-Napoca pentru refacerea infrastructurii rutiere. Suma totală alocată județului Cluj este mult mai mare. 

 

Guvernul României a alocat suma totală de 22.000.000 de lei pentru investiții. Această alocare suplimentară de fonduri se adaugă celor 28.999.678 de lei deja alocaţi pentru obiectivele de investiţii din judeţul Cluj, din care 6.999.000 de lei au fost alocaţi la sfârşitul lunii septembrie, iar 22.000.000 au fost aprobaţi în cursul lunii mai. Astfel, suma totală a alocaţiei de la bugetul de stat la acest capitol se ridică, la nivelul întregului an 2014, la nu mai puţin de 50.999.678 de lei.

 

Apreciez decizia Guvernului de aprobare a acestor suplimentări de fonduri ca fiind una mai mult decât necesară şi normală. Această nouă alocare de fonduri, extrem de consistentă, de care va beneficia judeţul în ansamblul lui, nu poate decât să ne bucure întrucât ea va contribui esenţial la ridicarea nivelului de trai şi la asigurarea unor condiţii de viaţă civilizate pentru locuitorii judeţului”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

 

Banii sunt pentru localități din mediul rural, dar și pentru orașele Cluj-Napoca, Gherla şi Câmpia Turzii precum şi oraşul Huedin. 

 

Municipiul Cluj-Napoca a primit pentru modernizarea infrastructurii rutiere suma de 1.000.000 de lei, municipiul Gherla a beneficiat de o suplimentare de fonduri în cuantum de 700.000 de lei pentru modernizarea unui lot de cinci străzi în timp ce municipiul Câmpia Turzii a primit 400.000 de lei pentru construirea halei agro-alimentare din Piaţa Mureşului. 

 

La rândul său, oraşul Huedin beneficiază de o alocare bugetară de 500.000 de lei destinată infrastructurii rutiere, respectiv lucrărilor de reparaţii şi modernizare a străzilor Poştei, Prundului, Nordului şi Cetatea Veche. 

 

În acelaşi timp, municipiul Cluj-Napoca a beneficiat de suplimentarea cu 175.508,31 lei a sumei alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru cofinanţarea lucrărilor de execuţie privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe conform O.U.G. nr. 18/2009.

 

De asemenea, a fost aprobată suplimentarea cu 10.031.000 de lei a sumelor defalcate din cota de TVA destinate finanţării drumurilor judeţene şi comunale, prin intermediul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Comentarii Facebook