Băsescu atacă din nou Justiția din România. Ce a spus despre Kovesi și Livia Stanciu



Fostul președinte al României a lansat un nou atac la adresa Justiției românești, criticând-o pe șefa Curții Supreme, Livia Stanciu.

"De regula, despre mandatul meu discuta multi care stiu mai mult sau mai putin ce s-a intamplat in ultimii 10 ani. Eu nu ma dezic de oameni, ma dezic de atitudini. Nu o sa accept niciodata ca ideea ca un presedinte de ICCJ se duce la bilantul DNA si spune ca suntem pe aceeasi baricada in lupta anticoruptie", a declarat Traian Basescu, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Moderatorii si invitatii din studio i-au atras atentia ca Livia Stanciu a facut aceasta afirmatie la un bilant DNA in 2014.

Totuși, fostul șef al statului a insistat: "Nu, nu, anul acesta le-a facut! Afirmatia a fost facuta in 2015", scrie Ziare.com.

"Judecatorul nu e pe nicio baricada, e un Dumnezeu care nu e pe baricada nimanui. Nu o sa-mi asum ca am fost cel care a numit procurori care spune 'Daca e nevoie, arestam 1.000 de oameni'. Procurorul nu aresteaza. Eu sunt cel care sustine da, am contribuit la constructia unei justitii puternice, dar departe de a fi perfecta la acest stadiu, dar nu am auzit in mandatul meu procuror sa spuna 'Daca e nevoie, arestam 1.000 de oameni'. Nu! Distorsionezi institutia. Am momente in care mi se pare ca dupa instalarea la putere a lui Iohannis se face un spectacol prin care oameni numiti de mine incearca sa arate cat sunt de utili si noii puteri. Iar asta ma deranjeaza!", a continuat Basescu.

Comentarii Facebook