Baba cere Primariei o cladire de pe Memorandumului pentru Universitatea Tehnica! Consilierii care sunt profesori la UTCN au sustinut cauza


Ministrul Educatiei solicita Primariei Cluj-Napoca sa cedeze un imobil, de pe strada Memorandumului nr. 22, Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

"Prin prezenta, va rugam sa fiti de acord cu preluarea in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a imobilului situat in municipiul Cluj-Napoca, str. Memorandumului nr. 22", se arata intr-un memoriu semnat de ministrul Catalin Baba.

Propunerea a iritat-o pe Steluta Cataniciu. "Sa vina profesorii de la Universitatea Tehnica daca sunt asa de destepti si sa candideze ei. Sa vina ei si sa plecam noi acasa. Sa vina domnul rector Radu Munteanu si sa candideze alaturi de ceilalti profesori si sa conduca ei Primaria, daca ei stiu cum sa obtina finantari. Mi se pare ca ne grabim. Avem aceasta cladire care este a noastra si ne grabim sa o dam Universitatii Tehnice", a spus consilierul PNL Cluj, Steluta Cataniciu.

"Trebuie sa clarificam si noi ce primim, pentru ca mai exista si alte variante de asociere. Trebuie sa clarificam si nu stiu daca se impune schimbarea dreptului de proprietate a unui bun care are o situatie foarte clara. Nu am nimic impotriva sa ne asociem si ei sa acceseze fonduri si sa renoveze cladirea", a spus viceprimarul Laszlo Attila.

"Nu ne grabim pentru ca daca ne grabeam atunci veneam cu un proiect de hotarare. Am venit cu o informare. Spatiul valoreaza acum -7 milioane de lei, cat costa renovarea. Nu vad care este logica sa investim 2 milioane de euro intr-un spatiu care nu stiu in cat timp ar putea sa fie inchiriat si sa se amortizeze investitia. Eu cred ca orasul castiga avand in centrul orasului un spatiu amenajat si modern", a declarat Radu Moisin.

Spatiul a fost folosit de Liceul Economic, dar de cativa ani nu se mai foloseste pentru ca este intr-o stare foarte proasta. "Cladirea este intr-un hal fara de hal. Invatamantul este o mandrie a Clujului. Nu avem bani pentru asa ceva si nu avem cum sa o reabilitam", a spus Petru Pantea, consilier PDL.

"Deci pentru noi nu merita sa reparam, dar pentru altii merita. Chiar si din fonduri europene. Arata ca au cap, de aceea le merita sa il preia. Ne grabim ca in ultimul moment sa mai dam ceva", a spus Molnos Lajos.

 

Consilierul PSD, Gheorghe Vuscan, i-a atacat pe alesii care s-au opus cedarii spatiului. "Ne laudam cu brandul de oras si cand ni se cere sa ajutam o universitate nu o facem", a spus Vuscan, rapid atacat de Steluta Cataniciu, consilier PNL: "Nu ar trebui sa va pronuntati pentru ca sunteti in conflist de interese".

 

Gheorghe Vuscan este profesor la Universitatea Tehnica: "Imi asum acest conflict de interese, dar cred ca sunt consilieri aici care se grabesc sa atace si sa acuze".

 

Consilierul Ioan Pop este profesor la UTCN si a votat, desi era intr-un conflict de interese, pentru realizarea unei hotarari de consiliu privind cedarea cladirii de pe strada Memorandumului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Universitatea Tehnica ar urma sa refaca imobilul din fonduri europene.

Comentarii Facebook