Avocatul Vladimir Mătușan este noul șef al TSD Cluj! Fusese acuzat că a falsificat contractul unui client

 

Noul președinte al Tineretului Social Democrat este avocatul Vladimir Mătușan. Acesta fusese acuzat de un client de fals, dar procurorii au clasat cauza. 

 

Avocatul fusese acuzat de Nagy Ravai, un băimărean pe care l-a apărat, că ar fi falsificat contractul de asistenţă juridică încheiat, pentru a încasa și un onorariu de succes, în valoare de 23.000 de lei. 

 

Nagy Ravai a reclamat că avocatul Vladimir Mătușan a completat singur suma de la rubrica ”onorariu de succes”, din contractul de asistență juridică, după ce a câștigat definitiv procesul în care îl apăra.

 

Ravai a fost implicat într-un accident de circulație, fiind apărat de Mătușan. Judecătoria Jibou i-a dat dreptate băimăreanului și i-a acordat daune morale în valoare de 150.000 de lei, și daune materiale, în valoare de 14.350 lei. Tatăl bărbatului a primit și el  80.000 de lei, cu titlul de daune morale. 

 

Avocatul Vladimir Mătușa ar fi urmat să își primească onorariul de avocat, stabilit cu clientul său, dar și pe cel de ”succes”, despre care este acuzat că și l-ar fi acordat singur. 

 

Contractul de asistență juridică dintre Ravai și Mătușan va fi supus unei expertize grafologice, pentru că se observă că la rubrica ”Onorariu de succes” fusese trasă o linie, după care a fost scrisă suma de 23.000 de lei. Nagy Ravai susține că cineva a scris suma după ce a fost câștigat procesul. 

  

Plângerea penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, dar procurorii au clasat cauza ”pe motivul ca fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

 

Avocatul Vladimir Matusan a precizat, despre acest caz, că ”acest onorariu de succes a fost convenit de comun acord intre subsemnatul si fostii mei clienti Ravai Nagy Zsolt Arpad si Ravai Nagy Alexandru, propunerea de onorariu de succes venind din partea acestora, in conditiile in care in fond le-am obtinut daune morale in cuantum de 230.000 lei, iar pentru faza de apel urma sa solicitam si acordarea unor sume de bani, cu titlu de prejudiciu nerealizat, care ne-au fost respinse initial, de catre instanta de fond, iar instanta de apel i le-a acordat clientului Ravai Nagy Zsolt Arpad;

 

Contractul de asistenta juridica pe care l-am incheiat cu acestia, pentru faza de apel, s-a incheiat in dublu exemplar, dintre care unul le-a fost predat, acestia atestand faptul ca au primit un exemplar din acest contract, prin semnarea acestuia, existand o prevedere expresa in cuprinsul contractului de asistenta juridica, in acest sens”.

 

Citește AICI mai departe ce a spus Vladimir Mătușan.

 

El a fost ales între timp președinte al TSD Cluj. Mandatul de președinte al lui Vladimir MĂTUȘAN va fi exercitat alături de următoarea echipă: Alin Danci –președinte executiv, Loredana Cozea – Secretar Executiv, vicepreședinți - Maria Aldea, Szidonia Bacso, BabicBogdan, Andrei Bradea, Ramona Catinean, Gabriel David, Cristian Grigore, Ionut Kantor, Horia Nasra,  DanielPop, Iulia Trif, Anca Blaj și Vlăduț Neag Rășinar, secretari executivi adjuncți - Cristina Andronic, Marinela Gujan, Dan Oltean, Tudor Vădan și 11 membrii în birou.

 

Le mulțumesc colegilor pentru votul acordat și invitaților din Transilvania care ne-au onorat cu prezența la eveniment.

 

Îmi propun să continui proiectele de succes ale echipei TSD din mandatul 2013-2015 și să susținalături  de colegii  mei  idei, viziuni  despre  cum putem  să  creștem  frumos  o  organizație  de  tineret  care  săreprezinte interesele generației noastre”, a declarat Vladimir Mătușan, președintele TSD Cluj.

Comentarii Facebook