AUR Cluj politizează campania de vaccinare și cere ca medicii să nu fie obligați să se vaccineze


AUR a făcut un nou protest la Cluj și politizează puternic discuțiile care trebuie să se poarte pe marginea impunerii vaccinării sau a testării pentru diverse categorii sociale. 

Astăzi, 13 august 2021, am organizat o manifestație de informare a cetățenilor din municipiul Cluj-Napoca asupra pericolului reprezentat de manifestări de tip dictatorial și de discriminare din societatea noastră pe motive medicale.

Suntem alături de personalul medico-sanitar și auxiliar asimptomatic care, conform ultimei Metodologii de Supraveghere a Covid-19  emisă de Institutul Național de Sănătate Publică, este obligat să se vaccineze sau să prezinte un test negativ la fiecare câteva zile, pe proprii bani. Împreună cu studenții UBB, personalul medical și auxiliar sunt primele categorii categorie socio-profesionale discriminate pe bază de criterii medicale.

Aceste măsuri reprezintă o cvasi-obligativitate la vaccinare a acestor prime categorii de oameni. Credem că vor urma și profesorii și personalul auxiliar din educație. Asistăm la manifestări dictatoriale ale instituțiilor guvernamentale și ale celor de stat care depind de finanțarea guvernamentală. Nu putem asista indiferenți la toate acestea.

Restricțiile care îngrădesc dreptul la muncă și la educație sunt justificate prin niște criterii medicale cu o puternică încărcătură politică. Nu sunt nici pe departe obiective și doar tehnice. Nu se dorește ca unic scop limitarea răspândirii bolii, ci se dorește și impunerea irațională a obligativității vaccinării la nivelul întregii societăți”, spun cei de la AUR.

Aceștia au mai protestat și în fața UBB Cluj și au cerut ca studenții să nu fie condiționați de vaccinare sau testare pentru a fi acceptați la cursuri.

Conducerea UBB Cluj le-a respins solicitările. Studenții care nu sunt testați sau vaccinați, pot urma din toamnă cursurile online.

Comentarii Facebook