Au fost emise peste 20 de numere de înmatriculare verzi în Cluj. Vezi câte mașini „eco” sunt în județ


Aceste numere verzi sunt destinate exclusiv autoturismelor cu emisii zero CO2 (autovehicule pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen). Până în acest moment, au fost emise 21 de numere de înmatriculare verzi.

Persoanele care doresc să își înmatriculeze autovehiculele „verzi” sau să le transcrie trebuie să solicite aceste numere de înmatriculare la ghișeu, odată cu depunerea actelor. Taxa în cuantumul sumei de 40 lei/set (numere la rând) sau 85 lei (numere preferențiale) se poate achita în numerar la ghișeu sau prin intermediul platformei ghișeul.ro.

Programul de preluare a solicitărilor este de luni până joi, în intervalul orar 08:00-21:00 și vineri, de la 08:00 la 14:30. Vă reamintim că este necesară programarea online, în prealabil, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea ÎNMATRICULARE AUTOVEHICUL, pentru serviciile de înmatriculare/transcriere.

Posesorii autovehiculelor care întrunesc condițiile de eligibilitate, pot solicita emiterea duplicatelor numerelor de înmatriculare, pentru această operațiune nefiind necesară programarea online.

Câte plăcuțe verzi sunt în Cluj

La nivelul județului Cluj sunt înmatriculate în total 948 de autovehicule cu emisii nepoluante - 832 de autoturisme, 26 de motociclete, 81 de autobuze și 9 mașini de transport mărfuri.


Comentarii Facebook