Atac dur al lui Băsescu împotriva premierului: ”Ponta este un prim-ministru corupt profund”


Președintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa premierului Victor Ponta, despre care spune că este ”un prim-ministru corupt profund”, care se ascunde în spatele acuzațiilor.

Traian Băsescu susține că Ponta, alături de socrul său, Ilie Sârbu, încearcă să îl șantajeze, folosindu-se de posturile de televiziune asupra cărora acesta spune că au influență.

Înţeleg că de aseară propaganda USL-ului mă întreabă când promulg bugetul. Bugetul nu este sosit, nu e în regim de urgenţă. Ar putea să sosească luni la Preşedinţie. Va intra în proces de analiză. Documentul, în mod normal, trebuie să fie trimis la Preşedinţie luni, 9 decembrie. Eu estimez că va veni luni. Data până la care pot să îl consult este 29 decembrie.

Voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale. Obiecţiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanţi.

Ponta şi socrul său, Sârbu, cred că mă pot şantaja. Rezist la orice tip de şantaj Gândesc că pot utiliza comisiile de la Senat, cred că mă pot impresiona. Vreau să le aduc în memorie că rezist şantajului de cea mai joasă speţă a trustului domnului Voiculescu de 8 ani. Care a fost dublat o bucată de vreme de Realitatea TV, când era condusă de Vântu, iar acum e înlocuit de postul lui Ghiţă. Amândoi fac ce ştiu, prin educaţie, şi Voiculescu, şi Ghiţă. Îi recomand premierului să mai înfiinţeze vreo 2-3 comisii tot pentru cazul Ioana Băsescu. Voi fi solidar cu fiica mea atât timp cât acest şef de guvern a ajuns să utilizeze Parlamentul ca pe o măciucă politică într-o bătălie pe care nu are cum să o câştige.

Fiica mea a luat cinstit un credit şi orice ar scormoni nu poate găsi nimic ilegal legat de mine şi de fiica mea.

Ştiu cum va decurge ancheta. Va merge în sat, vor filma posturile lui Voiculescu şi lui Ghiţă. Mai bine ar face o plângere la Parchet. De astfel de comisii se tem hoţii. Eu nu mă tem. Ei atâta pot. Să facă înscenări”, a declarat Traian Băsescu, potrivit realitatea.net.

Șeful statului susține că premierul este foarte corupt și înceacă să se ascundă în spatele acuzațiilor pe care i le aduce.

Victor Ponta mai are nişte furii şi încearcă să îşi ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite pe care mi le aduce. Ponta este un prim-ministru corupt profund. A încercat să facă să dispară 380 de milioane de dolari, ascuzându-se sub o lege. Ponta e corupt pentru că a vrut să ascundă sub o lege aranjamente pentru Roşia Montană. Ponta e corupt pentru că a luat 2800 de ha de pământ şi le-a transferat la CJ Brăila. Ponta e profund corupt pentru că încearcă şi îl sprijină şi îi facilitează lui Ghiţă foarte multe contracte”, a mai spus Băsescu.

Comentarii Facebook