Miercuri 24 Aprilie

Arhitectul șef al județului Cluj încurajează desființarea parcărilor din centrul Clujului


Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, devenit cunoscut publicului larg pentru că este un susținător al arhitecturii tradiționale, a cerut să fie desființate parcările din centrul Clujului. 

Am încurajat, la un moment dat, modificarea PUG-ului Cluj-Napoca să elimine parcările din zona centrală. Poți veni cu altceva în centru, așa că de ce să nu le elimini”, a spus Salanță, la o emisiune de la Napoca FM și Media9

Când discutăm despre mobilitate, nu trebuie să vorbim numai despre mașini. Mașinile nu au nevoie să ajungă dintr-o parte în alta, ci oamenii au. Și atunci, hai să vedem: omul se poate deplasa cu mașina, cu bicicleta, cu trotineta, se poate deplasa cu mijlocul de transport în comun. Hai să vedem cum accesibilizăm asta și mașina o lăsăm la urmă. E necesară, nu o să putem exclude niciodată mașina. Dar (ca să renunți la mașină n.red.) ai nevoie de conectare și de “câștigare”. Trebuie să câștigi ceva. Cât timp mergi cu autobuzul, iar timpul este același ca și cu mașina, nu vei câștiga nimic. Populația va prefera mașina, din comoditate. Trebuie gândite și niște măsuri de stimulare, nu doar de descurajare. Poate firme cărora li se scade impozitul dacă 50% dintre angajați demonstrează că vin la serviciu cu autobuzul”, a afirmat arhitectul șef al județului.

Claudiu Salanță laudă modul în care circulă mijloacele de transport ale Companiei de transport public: ”Eu sunt chiar impresionat și folosesc autobuzele. Mai folosesc și mașina, nu sunt absurd. Conexiunile sunt bine, calitatea transportului public e excelentă”.

Comentarii Facebook