Miercuri 6 Iulie

Linii noi de autobuze în Florești. Pe unde vor circula


Comuna Florești va avea noi linii de autobuz, o dată ce vor fi cumpărate cele 18 autobuze electrice în proiectul pe care comuna îl are în comun cu Primăria Cluj-Napoca.

Pe Valea Gârbăului, zona Răzoare, va fi o linie de autobuz. Aici sunt foarte avansate discuțiile cu asigurarea unui autobuz, să vedem ce traseul final.

De asemenea, lucrările și de la ”strâmtoarea Terra” vor permite, dacă nu o cursă, măcar optimizarea celei existente și de asemenea, în zona stadionului va fi gândită introducerea unei noi linii de autobuz”, a declarat edilul Bogdan Pivariu, la o emisiune locală.

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești - Cluj, a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane EURO pentru achiziționarea a 18 autobuze electrice și 47 stații de reincărcare pentru vehicule electrice. 

Proiectul ”Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

Proiectul va reduce emisiile poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei eficienței energetice ridicate, nivelul de zgomot și consumul de resursele primare din combustibili fosili.

Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante.

Comentarii Facebook