Aquapark în Gheorgheni, pe 12 hectare. Care este locația

 

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat realizarea unui studiu de principiu și a unui masterplan pentru construirea unui Aquapark în cartierul Gheorgheni. 

 

Terenul în cauză, cu o suprafață totală de 16 hectare, este situat în cartierul Gheorgheni, lângă actuala bază sportivă, pe actuala locație a pepinierei Becaș, administrată de RADP Cluj, regie aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. 

 

Este singurul teren disponibil pe care îl avem și discutam despre un teren liber de sarcină. Pe terenul de la Sun nu s-a putut face nimic pentru că avem două magistrale care trec pe acest teren”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, promotorul proiectului de amenajare a unui Aquapark. 

 

Terenul de la pepinierea Becaș are 16 hectare, pe 12 urmează să fie construit un Aquapark, iar pe restul de 4 hectare va fi amenajată o bază sportivă de fotbal.

 

Partea care ține de realizarea Aqua Park-ului presupune costuri mult mai mari, care pot ajunge 30 milioane euro. Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior și exterior, cu cel puțin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spațiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate etc. Viziunea preliminară a municipalității este să realizăm acest proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecționată în baza procedurilor de achiziție publică, municipalitatea urmând să concesioneze terenul stabilit către firma privată selectată transparent.

 

Astfel, următorii pași necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii (fezabilitate, oportunitate) și a unui masterplan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte proiectul pentru Aqua Park. Cred că este un proiect pe care mulți clujeni îl așteaptă și mulțumesc Consiliului Local pentru susținerea acestei prime etape în realizarea investiției”, se arată în propunere.

 

Al doilea proiect, aquapark-ul, cu o suprafață de 12,5 hectare, va cuprinde 3 zone: o zonă cu 800 de locuri de parcare desfășurată pe 3 hectare, o zonă cu bazine acoperite și o zonă amenajată în aer liber cu spații pentru copii între 3 și 7 ani și minim 5 tobogane cu o înălțime cuprinsă între 14 și 17 m.

 

Spațiile acoperite vor adăposti zone de înfrumusețare, healthcare, spa, masaj, recreere și tobogane deschise pe toate durata anului. Valoarea estimată a bazei sportive este de 2 milioane de euro, iar a aquapark-ului de 30 milioane de euro”, a mai explicat viceprimarul Dan Tarcea (foto).

 

Comentarii Facebook