Apostu, sfatuit sa renunte la cei 200 de "ochi electronici" pe care vrea sa ii instaleze in oras. Pretul este de 2 milioane de euro


Liberalii ii cer primarului Sorin Apostu sa anuleze licitatia de 2 milioane de euro, prin care administratia locala urmeaza sa inchirieze 200 de camere de supraveghere a orasului.

Presedintele organizatiei municipale de tineret a PNL Cluj-Napoca, Ioan Baldea, a declarat ca primaria nu are bani pentru Spitalul Municipal Clujana, care deserveste o treime din populatia municipiului, dar sunt fonduri pentru a inchiria camere de supraveghere.

"Nimic nu-l impresioneaza pe Sorin Apostu, dar totusi ceva il sperie. Astfel, ca sa ne urmarească zilnic miscarile pe strada, este dispus sa "sacrifice" doua milioane de euro din bugetul municipiului. Gestul este la fel de greu de explicat precum prezenta non-stop a unei masini de politie, in capatul Bulevardului Eroilor, langa sediul PDL. TNL Cluj-Napoca ii solicita primarului sa anuleze licitatia pentru inchirierea sistemului video de supraveghere a orasului si licitatia pentru stergerea prafului de pe statui. Cele trei milioane de euro economisite ar putea fi alocate pentru adevaratele nevoi ale clujenilor: sanatate, investitii, transport in comun", a mai spus Baldea.

Tinerii liberali sustin ca inchirierea celor 200 de camere este un lucru inutil, deoarece sistemul nu este omologat, asadar imaginile nu pot fi folosite in instanta.

"Urmeaza sa fie inchiriate peste 200 de camere video care vor fi montate in oras pentru monitorizarea traficului 24 de ore din 24. Un sistem de supraveghere inutil pe timp de noapte, pentru ca nu se vad decat farurile masinilor. Mai mult, pe timp de zi, imaginile inregistrate nu vor putea fi folosite in instanta in cazul in care sunt surprinse infractiuni sau accidente, pentru ca aparatura video nu va fi omologata. Calitatea slaba si lipsa optiunii de marire a imaginii, transforma "ochii electronici" ai primarului intr-un proiect costisitor, care nu justifica suma enorma alocata, in conditiile in care clujenii au alte prioritati. Toate acestea nu fac decat sa dovedeasca "chibzuinta" cu care edilul sef gestioneaza fondurile publice", a mai afirmat Ioan Baldea.

Liberalii sustin ca primaria ar trebui sa se ocupe de finantarea unor proiecte cu adevarat folositoare cum sunt: centrul cultural, sala polivalenta, bazinul de polo, cartierele de locuinte pentru tineret, reabilitarea termica a blocurilor.

Comentarii Facebook