Miercuri 24 Aprilie

Antonescu cere DEMISIA lui Ponta. Cum motivează?

 

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a cerut demisia lui Ponta.

 

Am să prezint elementele concrete ale deciziei luate de PNL în această seară. Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor, dar care nu s-a luat uşor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o. Toată alianţa pe care am construit-o, am dus-o trei ani şi 20 de zile, a avut un sens atâta vreme cât am putut spera că obiectivele, promisiunile, sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe.

 

Ni s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, să avem curajul să constatăm ceea ce e adevărat: că USL nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe.

 

Prin încălcarea repetată şi flagrantă a unor elemente a înţelegerii politice de către Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite de Ponta, să nu accepte o prelungire de 45 de zile, să decidă retragerea miniştrilor săi din acest Cabinet.

 

A doua decizie e de a cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. Ponta a primit mandatul în fruntea unui guvern USL, în urma unui vot copleşitor al cetăţenilor României, pe un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră”, a declarat Crin Antonescu.

 

El a spus că organizațiile locale vor putea menține alianțele politice existente, dacă interesele locale ale comunităților o impun.

 

Aş vrea să mă adresez şi alegătorilor care ne-au dat votul. Le cer iertare pentru că nu s-a putut, că nu am putut să ducem la capăt un proiect politic pentru care PNL şi eu personal am pledat, am investit foarte mult, în care am crezut foarte mult. Nu regret faptul că un guvern se rupe, faptul că probabil PNL se vede din nou în opoziţie. Nu pentru acest lucru e păcat. S-a ratat o şansă mare.

 

Alegerea noastră a fost una dureroasă, dar simplă. Chiar cu riscul plecării de la Putere, aceasta e decizia corectă. Indiferent dacă vom continua în Opoziţie sau la Putere, vom încerca să apărăm marile valori, marile obiective pe care le-am propus oamenilor”, a mai spus Antonescu.

Comentarii Facebook