Antal Arpad: Autonomia este singurul mod prin care maghiarii se vor simți confortabil în România


Autononomia Ţinutului Secuiesc este singurul mod prin care maghiarii se vor simți confortabil în România, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, la comemorarea zilei în care s-a semnat Tratatul de la Trianon, zi de doliu pentru maghiari.

Pentru noi, ziua de 4 iunie este o zi de doliu. Comunitatea maghiară s-a culcat seara în Ungaria, iar dimineaţa când s-a trezit era deja în România. Noi nu am venit în această ţară, nu am imigrat dintr-o ţară săracă pentru a trăi aici mai bine, ci am rămas pe pămănturile noastre natale, graniţele s-au mişcat deasupra capului nostru”, a spus Antal.

El a mai precizat că maghiarii consideră că promisiunile făcute în 1918 la Alba Iulia trebuie respectate.

Dorim autononomia Ţinutului Secuiesc. Foarte mulţi dintre cei care au vorbit azi aici au spus acelaşi lucru: singura posibilitate pentru ca noi, cetăţenii români de etnie maghiară, să ne simţim confortabil în această ţară este autonomia”, a afirmat Antal Arpad, conform rtv.net.

Circa două sute de persoane au participat, marţi, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, la comemorarea semnării Tratatului de la Trianon, unii dintre participanţi purtând panglici de doliu.

Comentarii Facebook