Anomaliile noului PUG al Clujului: Pe terenul privat al unui clujean este PREVĂZUTĂ o bază sportivă și de agrement - VIDEO

 

Un clujean din cartierul Zorilor, care deține un teren de 10.000 de metri pătrați s-a trezit că prin noul PUG, care este acum în dezbatere publică, trebuie să amenajeze o bază sportivă și de agrement.

 

Cazul este de-a dreptul șocant, susține consilierul local PNL, Ioana Borza, care a menționat că este vorba despre un atac la proprietatea privată.

 

Au fost mulți cetățeni care ne-au semnalizat încălcarea dreptului la proprietate privată. Am și exemplul foarte concret al unui cetățean care locuiește pe o stradă în care în dreapta străzii este intravilan, iar în stânga străzii, stradă cu toate utilitățile, este extravilan. S-au purtat discuții, iar domnul în cauză a semnalat acest caz. În primul plan urbanistic, care a fost postat pe site -ul Primăriei Cluj-Napoca, s-a trecut în intravilan și cealaltă parte a drumului, în care el dorea să își facă probabil o casă. Este vorba despre zona Obervator, cartierul Zorilor.

 

După discuții, parcelele de lângă el sunt cuprinse în intravilan, iar el, zona în care el are teren, este o zonă trecută în utilitate publică. Fără ca omul să fie anunțat”, a precizat Ioana Borza, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE

 

Prin utilitate publică s-a înțeles o bază sportivă și de agrement, singura construcție pentru ca clujeanul ar urma să primească autorizație de construire. 

 

Este vorba despre un teren de 10.000 de metri pătrați care este prevăzut în PUG ca viitoare bază sportivă. Aici trebuie să avem discuții. Este proprietate privată. Este un teren denivelat și cu două șpsele care îl traversează, dar conform noului PUG este prevăzut ca și bază sportivă”, a mai spus Ioana Borza.

 

Noul PUG al Clujului mai așteaptă avizul Consiliului Județean Cluj și al celor de la Cadastru, pentru a putea intra în dezbatere în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook