Angajatii de la Mechel Campia Turzii sunt in somaj tehnic! Mircia Giurgiu ii cere socoteala primului ministru


Deputatul independent Mircia Giurgiu ii cere socoteala primului ministru, Mihai Razvan Ungureanu, si ii cere sa se implice in solutionarea crizei de la Mechel Campia Turzii.

Deputatul independent Mircia Giurgiu a ridicat problema salariatilor de la Mechel Campia Turzii, unde erau angajati aproape 2000 de oameni. "Din pacate, in ultima perioada majoritatea acestora sunt in somaj tehnic, nefiind siguri ca in viitorul apropiat situatia societatii se va rederesa. Insa, in urma cu cateva zile, s-a anuntat reducerea cu 800 de locuri de munca", a spus parlamentarul.

Mircia Girugiu ii solicita primului ministru, sa depuna toate eforturile legale pentru a prezenta un punct de vedere oficial cu privire la aceasta unitate economica, avand in vedere faptul ca municipiul Campia Turzii din judetul Cluj este monoindustrial. "In conditiile in care in judetul Cluj la inceputul anului 2011 au fost disponibilizate 150 de persoane de la fabrica de bere Ursus care si-a mutat activitatea de productie in alt judet, iar firma Nokia a plecat din Romania ramanand pe drumuri alti 2000 de oameni, iar la Autostrada Transilvania in cursul anului trecut nu s-a lucrat deloc pierzandu-se alte peste 2000 de locuri de munca, daca si la Campia Turzii se va inchidea aceasta unitate de productie se va ivi o situatie foarte grea. In consecinta, este nevoie sa fie gasita o solutie contructiva care sa duca la continuarea activitatii Combinatului Mechel Campia Turzii si pastrarea locurilor de munca", a mai spus Giurgiu.

 

Cei 800 de angajati de la Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati in iunie 2012.

 

Rusii de la Mechel Campia Turzii vor facilitati de la Guvern, dar nu promit ca reduc numarul de disponibilizati! 799 de oameni pleaca in somaj

 

Conducerea combinatului Mechel a cerut Consiliului Judetean (CJ) Cluj si Guvernului reesalonarea datoriilor, o suprataxa la exportul de fier vechi si sa fie anuntati cand sunt licitatii, pentru a participa. Citeste mai departe...

Comentarii Facebook