Andrei Marga, despre acuzația că a colaborat cu Securitatea: Astea sunt vechituri

 

Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, a comentat pe scurt acuzațiile care i se aduc în legătură cu legăturile pe care le-a avut cu Securitatea.

 

Astea sunt vechituri. Este evident ca au vreo legătură cu numirea la Institutul Cultural Român. Astea au mai fost”, a precizat Andrei Marga.

 

În legătură cu alegațiile proferate de ”analiști” instrumentați de cercuri obscure, precizez, încă o dată, că nu mi-a cerut nimeni, niciodată, să colaborez  și nu am colaborat cu Securitatea. Nu există nici un text semnat de mine, căci nu am semnat vreun text sau angajament în acest sens.

 

Sunt nevoit să precizez, de asemenea, că am făcut parte din patru guverne ale României și am fost, de cel puțin tot atâtea ori, examinat, cu același rezultat: nu am colaborat cu Securitatea. Durata participării într-un guvern sau altul nu a avut nici o legătură cu asemenea alegații. 

 

În plus, am exercitat cea mai lungă perioadă din istoria Rectoratului Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj (19 ani), timp în care am fost cercetat de  fiecare dată când s-a dorit. Certificatele emise de CNSAS au spus, ca urmare, de fiecare dată, că nu am colaborat.

 

Pentru mulți impostori, dosariada este ultimul instrument de atacare a unui intelectual cu operă. Precizez că nu există nimic de folosit în acest sens, în ceea ce mă privește, și că mă voi adresa, la nevoie, instanțelor juridice naționale și internaționale”, mai precizat într-un comunicat Andrei Marga.

 

Ziarul Adevărul a publicat informația că la CNSAS sunt trei dosare de rețea în care apare numele Andrei Marga.

 

Marga are trei dosare de turnător la Securitate

 

Fostul rector al UBB Cluj a fost schimbat din funcția de ministru de Externe, dar acum este în cărți pentru a prelua funcția de director al Institutului Cultural Român (ICR).

Comentarii Facebook