Începe o nouă etapă de dezinsecție în municipiului Cluj-Napoca

                                       

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă începerea celei de a şasea etape de dezinsecţie a domeniului public din acest an. Acţiunea este realizată de către S.C. CORAL IMPEX S.R.L. 

 

Dezinsecţia domeniului public se va desfăşura în perioada 03.09.2012 – 20.09.2012, între orele 22.00 – 5.00. 

 

Produsele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt K”OTRHINE EC 25 / DETRAL SUPER substanţă pentru combaterea insectelor adulte şi BIOLARKIM 14 – substanţă pentru combaterea larvelor. Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) respectiv Xi (gr.IV) de toxicitate.

 

În cazul în care nu este posibilă desfaşurarea acţiunilor de dezinsecţie datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata se poate decala şi/sau prelungi. 

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale OMS 536 din 1997, Legea 101 din 2006 privind serviciile publice de salubrizare precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare aprobat prin HCL nr. 184/2006.

 

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, actiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care solicităm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca efectuarea dezinsecţiei  pe propietăţile private, in perioada de desfasurare a acţiunilor de dezinsecţie pe domeniul public.

Comentarii Facebook