Amenzi pentru rampe clandestine la Cluj Napoca!


Primaria Cluj Napoca a aplicate mai mult amenzi in valoare de 26.300 pentru rampe clandestine si organizari de santier neconforme.

"Inspectorii Serviciului Control protectia mediului si igienizare din cadrul Primariei Cluj-Napoca au efectuat in aceasta saptamana controale in conformitate cu HCL nr. 191/2009 privind buna gospodarire a orasului. Este vorba despre actiuni de verificare privind organizarile de santier de pe raza municipiului si de identificare a rampelor clandestine de deseuri.

Aspectele urmarite in cadrul controalelor la organizarile de santier au fost: imprejmuirea corespunzatoare perimetrului,  iesirea autovehiculelor de pe santiere cu rotile curate pentru a nu murdari carosabilul, etc.


Au fost incheiate 3 procese-verbale de constatare a contraventiei pentru murdarirea carosabilului (in zonele Marasti si Manastur), in valoare totala de 3.300 lei. De asemenea, prin procesele verbale de constatare a contraventiei au fost dispuse masuri de intrare in legalitate si de curatare a carosabilului
", precizeaza reprezentantii primariei Cluj Napoca.

Inspectorii primariei au verficat si rampele clandestine si au depistat de la inceputul anului 2011 depozitari la liziera padurii Faget, strada Campului, drum Someseni, zona pepinierei RADP, strada Gh. Dima, strada Lunii, strada Gradinarilor, strada Azuga, Padurea Hoia, Valea Seaca, drumul Salicii, Oasului si Valea Chintaului.

"In urma actiunilor au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu prevederile HCL nr. 191/2009 privind buna gospodarire a municipiului Cluj-Napoca, respectiv OUG nr. 195/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, privind protectia mediului. Amenzile aplicate au fost in valoare de 23.000 lei. Prin procesele verbale de constatare a contraventiei au fost dispuse masuri pentru evacuarea rampelor clandestine si incheierea de contracte de salubritate, in cazul in care s-a constatat ca deseurile erau de origine menajera", se mai arata in comunicatul Primariei Cluj Napoca.

Depozitarea deseurilor de volum: materiale de constructii, moloz, mobilier vechi se face la rampa de gunoi Pata Rat.

Pentru a va debarasa de deseuri puteti apela firmele de salubritate la care sunt arondati: SC Rosal Grup SRL (tel. 0264-562.438) sau SC Brantner Servicii Ecologice SA (te. 0264-598.477).

Comentarii Facebook