Alina Gorghiu susține că PNL vrea alegeri anticipate

 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după demisia lui Victor Ponta, că PNL cere alegeri anticipate printr-un acord politic.

 

Acesta este mandatul PNL legat de alegerile anticipate şi credem că dacă este bunăvoinţă prin acord politic putem să rezolvăm această criză şi situaţia în care ne aflăm”, a afirmat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

 

PNL a înţeles foarte clar un lucru - că manifestarea de aseară la care au participat zecile de cetăţeni români este o manifestare împotriva neglijenţei, aroganţei şi corupţiei din administraţia publică centrală sau locală. Este categoric un avertisment puternic pe care cetăţenii din România îl dau clasei politice în ansamblul ei. Nu cred că este o surpriză pentru nimeni că, astăzi, PNL solicită alegeri anticipate. Solicităm asta încă din ianuarie 2015, de la începutul anului. (...) Credem că astăzi cel mai rezonabil lucru, cel mai echilibrat şi cel care vine în aşteptarea societăţii civile nu este altceva decât soluţia alegerilor anticipate printr-un acord politic”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

 

PNl va merge la consultările de la Cotroceni cu mandatul alegerilor anticipate.

 

Alina Gorghiu s-a eschivat când a fost întrebată dacă aleşii PNL îşi vor da demisia în bloc pentru a forţa organizarea alegerilor anticipate. ”Este prematur să vorbim despre ce vom face. Vom face noi primul pas şi vom iniţia un dialog cu liderii partidelor politice parlamentare să vedem dacă se poate contura această opţiune pe care nu doar noi ne-o dorim, dar credem că este în acord cu solicitările societăţii româneşti. Vom vedea în cursul zilei de astăzi dacă şi în ce măsură poziţia celorlalţi lideri se va suprapune peste această propunere", a declarat Alina Gorghiu.

 

Comentarii Facebook