Alin Tișe, politicianul care a construit un TURN în centrul Clujului, crede că scumpetea din oraș va aduce ”un nivel de trai pe măsură”


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că imaginea Clujului în țară s-a schimbat foarte mult. 

Când mergeți în alte părți din țară și vedeți ce se întâmplă acolo și comparați cu ce se întâmplă în Cluj, nu aveți un sentiment de mândrie, de confort că sunteți din județul Cluj sau din Cluj-Napoca? Clujul nu mai are eticheta pe care o avea acum câțiva ani, cu tricolorul pus pe bănci, cu gunoaie și alte lucruri. Clujenii, când merg în alte județe, se mândresc că sunt din Cluj. Acest sentiment se clădește în timp, nu vine de la sine. Faptul că scrie pe buletinul nostru că suntem clujeni, asta nu este nicio garanție. Dar am simțit peste tot pe unde am umblat în țară că există acest respect față de Cluj și de clujeni. În momentul în care oamenii aud că ești din Cluj, există un sentiment de apreciere, de simpatie, cel puțin așa am simțit eu. Oamenii spun că la Cluj se întâmplă lucruri bune, lucruri frumoase. Trebuie să spunem aceste lucruri, nu trebuie să ne fie jenă cu ele. Nu e perfect, mai avem mult de lucru”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acesta a recunoscut, totuși, că viața scumpă de la Cluj este reversul medaliei.

Clujul are cele mai mari prețuri din România, dar asta va aduce și un nivel de trai pe măsură, pentru că prețurile urmează nivelul de trai, ele nu pot rămâne rupte de ceea ce își permite populația. Dincolo de problemele pe care le avem legate de trafic, de prețurile mari, cred că acest sentiment de confort și de bine oriunde în această țară sunt evidente. Numai dacă ești de rea-credință nu recunoști că oamenii se uită cu apreciere, cu simpatie către Cluj și îl asociază cu dezvoltarea. Cred că aceste lucruri bune pe care le avem trebuie să le exploatăm, să le completăm și să mergem cu ele înainte, iar cele mai puțin bune, să le îmbunătățim. Trebuie să mergem înainte și să continuăm dezvoltarea județului. De aceea doresc să trăiască aici atât de mulți oameni, de aceea foarte mulți studenți decid să rămână aici după ce termină studiile. Aceasta este partea pozitivă, dar atrage după ea și chestiuni mai puțin plăcute: trafic, aglomerația din spitale, din școli, din grădinițe”, a mai spus Tișe. 

Comentarii Facebook