Alin Tişe MUSTRAT de Zăpârţan la susținerea tezei de doctorat: Nu ai comunicat bine cu partidul

 

Senatorul Alin Tișe și-a susținut lucrarea de doctorat cu tema ”Concepţii privind rolul discursului politic în consolidarea democraţiei”.

 

Evenimentul a fost onorat de o serie de personalități clujene, dar a lipsit primarul Emil Boc. 

 

Coordonatorul lucrării a fost profesorul universitar Liviu Zăpărțan, fost ambasador al României la Luxemburg, iar acum profesor la Facultatea de Științe Politice, din cadrul UBB Cluj.

 

Acesta i-a adus un reproș părintesc la finalul prezentării pe care a făcut-o, spunând că senatorul Alin Tișe a avut o comunicare greșită în interiorul partidului, ceea ce l-a costat lupta pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. ”La primele alegeri, din 2008, ați avut o comunicare mult mai bună cu partidul și acest lucru s-a văzut, ați câștigat alegerile. În 2012, comunicarea a fost deficitară și alegerile au fost pierdute”, a spus Liviu Zăpărțan, făcând referire la scandalurile interne cu Daniel Buda și cu primarii importanți din partid.

 

În a doua jumătate a mandatului de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe s-a implicat într-o serie de dueluri cu primarul de atunci al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, și cu președitele PDL, Daniel Buda. În joc era lupta pentru funcția de președinte al PDL Cluj, iar gruparea Buda - Apostu a rezistat presiunilor. După ce Sorin Apostu a fost arestat, au continuat neînțelegerile și cu primarul interimar, Radu Moisin, susținut intens de Daniel Buda și Emil Boc.

 

La alegerile din iunie 2012, partidul nu s-a mai adunat în jurul lui Alin Tișe, care nu a mai fost susținut în zonele din afara municipiului, unde era în conflict cu primarii. Unul dintre aceștia este primarul de la Turda, Tudor Ștefănie, care nu i-a mai făcut campanie.

 

Tișe a pierdut alegerile în fața lui Horea Uioreanu, după ce în campania electorală pentru șefia CJ Cluj nu a fost sprijit de membrii filialei.

 

Aceștia i-au reprosat faptul că s-a delimitat în timpul campaniei de PDL, temându-se că va păierde voturi din cauza notorietății partidului.

Comentarii Facebook