Alin Tișe este de acord cu reorganizarea regională și comasarea unor comune: Avem comune cu 600 de oameni și cu 70.000


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este de acord cu comasarea unor comune și reorganizarea administrativ-teritorială.

Eu susțin această propunere, dar aceasta nu se poate realiza. Printr-un referendum nu ar trece, cu mici excepții. Singura modalitate în care s-ar putea face este să se impună prin lege, așa cum a făcut Polonia sau alte țări. S-ar putea face gradual și să-ți asumi ca Guvern această decizie chiar cu riscul de a pierde alegeri sau procente.

Mare majoritatea a oamenilor nu ar vrea să le dispară localitatea, în percepția lor pierzând tradiția, istoria. Nu ar accepta prin referendum o fuziune între localități. Susțin propunerea, iar un Guvern va trebui la un moment dat să-și asume responsabilitatea. Trebuie să ajungem să gândim regional”, a declarat Alin Tișe, la o emisiune radio locală.

Noi avem aceeași organizare din 1968. Avem localitate în Cluj cu 600 de persoane, iar 40% din comune au în jur de 1.000 de oameni. În schimb, avem comună cu 70.000 de locuitori (Florești, n.red.). Cred cu tărie că reorganizarea este o soluție pentru România. Regândirea comunelor, a județelor, a regiunilor ar permite o nouă etapă de dezvoltare reală pentru țară”, a explicat Tișe.

Sunt multe comune care nu mai au bani nici pentru a plăti utilitățile și abia se descurcă cu salariile angajaților. 

Comentarii Facebook