ALEGERI UNGARIA. Viktor Orban a câștigat alegerile

 

Partidul conservator, condus de Viktor Orban, a câștigat alegerile din Ungaria. potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează AFP.

 

Fidesz a obţinut 48% din sufragii, alianţa de stânga 27%, iar partidul Jobbik (extremă dreapta) 18%, potrivit Institutului Nezopont.

 

Viktor Orban a declarat că: ”'Exista o singura tabara si un singur steag. Votul care nu ne face mai puternici, ne face mai slabi”.

 

Conservatorii lui Viktor Orban nici nu au prezentat un program electoral. Ei au menționat în discursurile lor că guvernul de dreapta a redus cu 20% pretul la energia pentru consumatorii casnici, a relansat economia si s-a batut cu lacomia multinationalelor.

 

”Fidesz vrea sa arate la aceste alegeri ca ceea ce a facut in ultimii patru ani corespunde vointei poporului”, a spus Tamas Boros, analist politic.

 

Viktor Orban este un lider controversat. Unii îl consideră un autocrat, iar de altii un erou pentru că a schimbat profund Ungaria in decurs de patru ani, când a adoptat 850 de legi si a instituit un control asupra institutiilor puterii, dar si justitiei, presei, economiei si culturii.

Comentarii Facebook