Miercuri 17 Aprilie

Aeroportul din Cluj își revine după perioada din pandemie, gata să doboare un nou record pentru 2023. Câți pasageri sunt așteptați anul acesta?


Aeroportul Internațional Cluj redevine capitala aviației europene. Cea de-a doua ediție a conferinței internaționale de aviație Aviation-Event 2023 are loc la Cluj!

Cu ocazia evenimentului Aviation-Event 2023 CLJ, Aeroportul din Cluj-Napoca va fi gazda celei mai prestigioase conferințe internaționale de aviație, începând cu 24 martie. 

În avanpremiera evenimentului, directorul Aeroportului, David Ciceo, alături de alte nume de calibru din aviația europeană, precum Oliver Jankovec, directorul general al Consiliului Internațional al Aeroporturilor din Europa, au dezbătut împreună dificultățile cu care se confruntă aeroporturile europene în 2023.

David Ciceo Ioana Papadopoulou Olivier Jankovec.jpg

FOTO / De la stânga la dreapta: David Ciceo - Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, Ioana Papadopoulou - Director de comunicare și marketing al Aeroportului Internațional din Atena și Olivier Jankovec - Director General al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa

Directorul Aeroportului se așteaptă la un număr record de călători în 2023

David Ciceo a precizat, în cadrul discuțiilor, că se așteaptă ca Aeroportul clujean să iși depășească recordul curent din 2019, de 2.9 milioane de călători. Așteptările din anul acesta ar fi de 3.1 milioane! 

David Ciceo.jpg

Acesta a mai recunoscut, după o întrebare adresată din public, și cine este cel mai mare competitor al Aeroportului din Cluj: „Pentru Aeroportul din Cluj, cel mai mare competitor la momentul de față este cel din Debrecen, Ungaria, chiar dacă este la o distanță de 200 km, este un oraș cu un aeroport activ, cu rute similare cu ale noastre”.

Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a declarat că evenimentul de vineri este de o deosebită importanță pentru recunoașterea României, dar mai ales a Clujului, ca punct de interes major în comunitatea aviatică internațională. 

Cea de-a doua ediție a prestigioasei conferințe internaționale de aviație Aviation-Event 2023 CLJ are loc vineri, 24 martie, la Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook