Aeroportul Cluj va accesa un credit de 50 de milioane de lei, de la CEC Bank

 

Aeroportul Cluj va accesa un credit de 50 de milioane de lei, de la CEC Bank, pentru plata lucrărilor la pista de 2.100 de metri.

 

Decizia a fost luată joi, 31 iulie, la ședința Consiliului Județean Cluj. Creditul va debloca situația de criză de la nivelul Aeroportului, care se putea trezi cu conturile blocate de bancă.

 

În plus, va fi constituită o comisie mixtă, formată din specialiști de la Consiliul Județean Cluj și de la Aeroport, pentru a verifica ”la sânge” lucrările ce vor fi decontate. Inițial s-a propus un audit extern, dar consilierii județeni au considerat că nu se impun costuri suplimentare, pentru că lucrările pot fi verificate și pe linie internă.

 

Creditul a fost votat prima dată în ianuarie 2014, dar hotărârea s-a blocat pentru că aleșii au comis o eroare în redactarea actului. După arestarea lui Horea Uioreanu, în luna iunie, pentru fapte de corupție care vizează și activitatea de la pista de 2.100 de metri, aleșii județeni nu și-au mai asumat votarea unei noi hotărâri prin care să fie remediată eroare și accesarea creditului.

 

Angajații de la Aeroportul Internațional Cluj au protestat în fața Consiliului Județean Cluj, acuzând să se dorește falimentarea Aeroportului. Oamenii au cerut votarea acestei hotărâri, prin care să fie garantat creditul luat de Aeroport.

 

Joi, 31 iulie, consilierii au votat accesarea creditului, dar și verificarea lucrărilor de către o comisie mixtă. 

 

David Ciceo s-a ENERVAT pe șefii de la Consiliul Județean Cluj. Ce le-a reproșat?

 

 

Comentarii Facebook