Ioan Oleleu demis a doua oară din funcția de vicepreședinte al CJ Cluj - UPDATE: Seplecan l-a înlocuit

 

Ioan Oleleu a fost revocat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, cu 19 voturi pentru, prin decizia plenului Consiliului Județean Cluj. 

 

Pentru revocarea din funcție a vicepreședintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu au votat 19 consilieri. Comisia de validare a constatat că sunt 35 de consilieri cu drept de vot, din care sunt 31 prezenți. Buletine de vot neîntrebuințate au fost 10, folosite la votare 21 de buletine. Au fost explimate 20 de voturi și un vot a fost nul. 

 

Voturi pentru (DA) revocarea din funcție a lui Ioan Oleleu au fost 19 și unul a fost împotrivă”, a precizat comisia de validare a votului.

 

Consilierii PSD au anunțat că părăsesc sala de ședință, pentru că nu pot participa la un vot la care hotărârea este ilegală. ”S-a primit un vot negativ de legalitate din partea juriștilor. Consiliul nu poate vota propuneri ilegale. Noi vom părăsi sala de ședință”, a declarat Remus Lăpușan, consilier județean Cluj și președinte al PSD Cluj.

 

Reprezentanții UDMR au anunțat și ei că părăsesc sala de ședință. 

 

Ioan Oleleu a mai fost schimbat din funcție și în luna iunie, dar prefectul Gheorghe Vușcan a atacat decizia consilierilor în contencios administrativ. După acest demers, numirea lui Mihai Seplecan în funcția de președinte interimar al CJ Cluj a fost suspendată, iar Oleleu a revenit în biroul său de vicepreședinte. 

------------

UPDATE

 

Consilierii județeni urmează să voteze un alt vicepreședinte în locul lui Ioan Oleleu. Singura propunere este liberalul Mihai Seplecan, suspendat în luna iunie de prefect. 

------------

UPDATE 1

 

Mihai Seplecan a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, în locul lui Ioan Oleleu. 

------------

UPDATE 2

 

Seplecan a fost votat cu 19 voturi pentru a ocupa funcția de președinte interimar al Consiliului Județean Cluj. El îl va înlocui pe Vakar Istvan, care va reveni pe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook