Aeroportul Cluj ȚINTEȘTE spre cifra de 1,5 milioane pasageri pe an. Ce rol ar avea AUTOSTRADA TRANSILVANIA?

 

Prin inaugurarea pistei de 2.100 de metri și extiderea ei până la 3.500 de metri, Aeroportul Internațional Cluj țintește spre cifra de 1,5 milioane de pasageri până în anul 2020.

 

Clujul rămâne Aeroporul numărul 2 din România. Sper să nu se supere doamna ministru (ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu) pe mine, dar pista asta are o capacitate portantă mai mare decât are Aeroportul Otopeni. Vreau să transmit mesajul primului ministru, care cuprinde două lucruri importante. Săptămâna viitoare Guvernul va aproba, atunci când rectificăm bugetul, o sumă importantă pentru Consiliul Județean Cluj ca să fie sprijinit și să facă plățile care mai trebuie făcute pentru această investiție. 

 

Guvernul va fi partener pentru Consiliul Județean Cluj, pentru extinderea pistei. Ne vom angaja să finanțăm prin programul sectorial de mediu regularizarea râului Someș și probabil că va fi realizată în două etape. Vrem un parteneriat și cu Primăria Cluj-Napoca pentru regularizarea completă a râului Someș și prin municipiul Cluj-Napoca, pe baza unui masterplan realizat cu niște olanezi”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

 

Noi ne-am propus ca prin extinderea pistei până la 3.400 de metri să aducem mai mulți pasageri. Targetul pe care noi ni l-am propus este de a crește cu 50% numărul de pasageri până în anul 2020 (circa 1,5 milioane de pasageri). Trebuie să ne îndeplinim și acest obiectiv. Sper să ne vedem și la finalizarea acestei piste și la dezvoltarea capacităților multimodale, care să conecteze toate modurile de transport și care să ne conecteze cu Europa”, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

 

Ministrul a fost întrebat exact despre aceste capacități multimodale și despre continuarea Autostrăzii Transilvania, spre Vama Borș, dar a dat un răspuns în doi peri. ”Nu vă pot răspunde pentru că este treaba domnului ministru Dan Șova și nu vreau să îi răpesc șansa de a vă spune ce va face cu autostrada”, a spus Ramona Mănescu, deși ziariștii clujeni au insistat cu întrebări pe această temă.

 

Autostrada Transilvania este una dintre doleanțele tuturor celor care vin să facă investiții în Transilvania. Pe de altă parte, turiștii ar putea străbate zona mult mai rapid.

 

Soluția ar fi autostrada Turda - Sebeș, care să facă legătura cu coridorul IV. 

 

Aeroportul Internațional Cluj înregistrează în prezent un trafic de un milion de pasageri pe an. 

 

Comentarii Facebook