Aeroportul Cluj pierde finantarea europeana! Horea Uioreanu cere o derogare pentru ca Aeroportul sa primeasca 19 milioane de euro

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, cere ministrului Transporturilor o derogare pentru Aeroportul clujean.

 

Potrivit parlamentarului clujean, Aeroportul nu mai poate accesa fonduri europene de aproape 19 milioane de euro pentru construirea unei cai de rulare si pentru extinderea platformei pentru avioane din cauza faptului ca anul trecut a depasit un milion de pasageri.

 

"Din pacate, in calea obtinerii de finantare europeana pentru acest proiect sta tocmai succesul inregistrat in 2010 de aeroport, respectiv faptul ca a inregistrat peste un milion de pasageri. Romania este singura tara care a impus conditii atat de restrictive pentru ca aeroporturile sa acceseze fonduri europene, motiv pentru care autoritatile judetene v-au solicitat modificarea ghidului de finantare pentru programul POS-T", sustine Horea Uioreanu.

 

Parlamentarul a propus ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, doua solutii pentru rezolvarea problemei. "Va solicit, doamna ministru, ca, in calitate de sef al ministerului responsabil cu implementarea Programului Operational Sectorial "Transport", program comunitar menit sa asigure dezvoltarea si modernizarea retelelor de transport, sa luati in considerare solicitarea de a modifica criteriile de eligibilitate sau de a acorda o derogare pentru Aeroportul International Cluj-Napoca. Aceasta ar permite executarea lucrarilor programate simultan cu construirea noii piste", a mai spus deputatul liberal.

Comentarii Facebook