Adrian Oros: Lista PNL este cea mai bună ofertă politică la aceste alegeri europarlamentare!


PNL și-a prezentat lista pentru alegerile europarlamentare, iar deputatul Adrian Oros consideră că ”prin oamenii pe care îi propune în Parlamentul European, experiența și expertiza de care țara noastră are nevoie”. 

Lista PNL este una echilibrată și completă, unde experiența politică se îmbină cu energia unor oameni propuși pentru prima dată să ocupe un loc în Parlamentul European. 

PNL arată deschidere. Primul pe lista PNL pentru europarlamentare este jurnalistul Rareș Bogdan, o voce fermă, care a taxat de fiecare dată și fără menajamente toate abuzurile puterii, toate derapajele anti-democratice ale PSD. 

Pe listă se regăsesc adevărați specialiști, care au demonstrat concret că sunt activi în a promova interesele românilor. Pe listă se regăsesc europarlamentari care au fost recunoscuți pentru activitatea lor în domeniul sănătății, telecomunicațiilor, transporturilor, agriculturii, domenii esențiale pentru dezvoltarea României”, a explicat parlamentarul clujean.   

Siegfried Mureșan este Purtătorul de Cuvânt al PPE și a fost Negociator-șef al Paramentului European pentru Bugetul Uniunii pe 2018.

Adina Vălean – Președinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate și Siguranță Alimentară, Vicepreședinte al Parlamentului European (2014-2017);

Cristi Bușoi – cel mai activ europarlamentar în domeniul Sănătății (The Parliament Magazine, 2017); Policy Maker Award 2016 decernat de EURORDIS (Organizația Europeană de Boli Rare);

Marian-Jean Marinescu – Cele mai multe rapoarte, Vicepreședinte PPE, Cel mai bun deputat în domeniul Cercetării și Inovării (The Parliament Magazine, 2017).

Oamenii de pe lista PNL știu să lucreze cu fonduri europene și că pot, cu ajutorul banilor europeni, să schimbe în bine viața oamenilor din comunitățile pe care le slujesc. 

Primarul Hava este campion la atragerea fondurilor europene, atrăgând în total, peste 300 de milioane de euro. Primarul Falcă a modernizat întreaga rețea de infrastructură rutieră din Arad folosind fonduri europene.

PNL este foarte bine reprezentat în interiorul Partidului Popular European, partidul care conduce Europa și care va câștiga aceste alegeri europarlamentare. PNL este singurul partid românesc care contează pe scena politică europeană. În timp ce alte partide românești sunt pe punctul de a fi excluse din familiile lor politice, PNL și-a câștigat respectul colegilor europeni.

Cel mai recent, am reușit să mărim cu 8% fondurile europene destinate infrastructurii din România 

Am reușit să impunem în Parlamentul European un candidat român pentru funcția de Procuror Șef European”, a mai spus Adrian Oros.

Europarlamentarii PNL vor folosi sprijinul PPE și vor susține la Bruxelles proiecte din domeniile cele mai importante pentru români: sănătate, educație și economie.

Europarlamentarii PNL se vor bate pentru ca legislația europeană și fondurile de la Bruxelles să pună economia României în mișcare, creând locuri de muncă plătite la nivel occidental. 

Trebuie, cu ajutorul banilor europeni, să construim spitale noi, dotate cu aparatura cea mai modernă, pentru ca pacientul român să poată primi acasă îngrijirile pe care acum le caută la Viena sau la Berlin. Vom finaliza construirea spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova cu fonduri europene.

Trebuie să împrumutăm din experiența europeană pentru a repune pe picioare învățământul românesc și a obține recunoașterea diplomelor peste tot în UE. Vom revitaliza învățământul vocațional, pentru a le oferi tinerilor care aleg această cale pregătirea de care au nevoie pentru a găsi imediat după absolvire un loc de muncă sigur și bine plătit.    

Vom realiza cu bani europeni autostrăzile Ungheni – Iași – Tg. Mureș, Sibiu – Pitești, Comarnic – Brașov, Centura Capitalei, Drumul expres Pitești – Craiova.

Creșterea subvențiilor la hectar pentru fermieri la nivelul mediu din Uniunea Europeană.

Atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor care să ducă la scăderea facturilor la întreținere.

Majorarea burselor pentru studenți și elevi care vor să studieze în alte state membre ale Uniunii Europene

Aderarea României la spațiul Schengen pentru ca toți românii să circule liber în Uniunea Europeană fără control pe aeroporturi sau la graniță

Eliminarea Mecanismului de Verificare și Control în Justiție prin îndeplinirea tuturor condițiilor și recomandărilor Comisiei Europene”.


Comentarii Facebook