Adrian Năstase poate ajunge la ÎNCHISOARE a decis Tribunalul București


Tribunalul Bucureşti a decis că "nu există nicio piedică în ceea ce priveşte executarea pedepsei lui Adrian Năstase".

 

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

La înfățișarea de azi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a cerut Tribunalului Bucureşti lămuriri în legătură cu procedurile care trebuie urmate pentru punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase.

Avocaţii lui Năstase au arătat că din raportul transmis de către IGPR judecătorului delegat Marino Marin nu reiese decât că ofiţerii constată faptul că a fost întreruptă procedura de punere în aplicare a mandatului de executare din cauza tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, context în care au procedat prin ducerea acestuia la un spital civil.

Avocaţii au cerut judecătoarei Georgiana Tudor să constate că au fost îndepliniţi doar primii doi paşi din procedura punerii în executare a mandatului în cazul lui Năstase, respectiv arestarea lui Năstase în vederea încarcerării şi înmânarea acestuia, potrivit legii, a unui exemplar al deciziei de condamnare definitivă. Aceştia au precizat că cel de-al treilea pas, respectiv procedura conducerii condamnatului arestat şi depunerea acestuia într-un centru de detenţie, nu a mai avut loc din cauza tentativei de sinucidere a lui Năstase.

Avocatul Ion Cazacu declara, înaintea pronunţării deciziei, că instanţa nu poate dispune încarcerarea lui Adrian Năstase fără a avea la bază o expertiză medico-legală, pentru că niciun judecător nu poate să treacă peste actul medical, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook