Miercuri 17 Aprilie

Adrian Gurzau, deputat PDL Cluj: "Se va analiza reducerea punctului de pensie dupa ce vom avea decizia Curtii Constitutionale"


Deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzau, a declarat ca va fi analizata reducerea punctului de pensie, dar abia dupa ce Curtea Constitutionala isi va prezenta motivarea deciziei prin care au stabilit ca scaderea pensiilor nu este constitutionala.

"Se va analiza reducerea punctului de pensie dupa ce vom avea decizia Curtii Constitutionale si dupa ce vom dezbate in Parlament articolele declarate neconstitutionale", a declarat deputatul Adrian Gurzau.

Parlamentarul a declarat ca parlamentarii nu ar trebui sa plece in vancata pentru ca trebuie dezbatuta decizia Curtii. "In momentul in care tara este in criza nu cred ca parlamentarii pot merge iarasi in vacanta pentru ca nu se poate sa discutam numai in toamna articolele neconstitutionale. Faptul ca curtea isi face datoria este o chestie de normalitate si Guvernul isi face datoria si va respecta decizia", a mai spus Gurzau.

El a mai spus ca "este un abuz daca pensiile magistratilor nu vor fi reduse. Legea trebuie sa fie pentru toti nu cred ca exista legi speciale pentru magistrati si pentru altii nu", a mai spus Gurzau, la Realitatea TV.

Curtea Constitutionala a dispus astazi ca pensiile nu vor fi reduse cu 15 % pentru ca legea este neconstitutionala, dar salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%. Pensiile speciale vor fi recalculate, mai putin cele ale procurorilor, judecatorilor si magistratilor de la Curtea Constitutionala.

Comentarii Facebook