Adevărații EROI din Apuseni vor fi premiați, joi, la Cluj

 

Adevărații eroi din Munții Apuseni, Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif, vor fi premiați de Consiliul Județean Cluj și vor primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj.

 

Există o categorie de oameni de excepţie care, prin înaltul nivel de conştiinţă civică şi prin calităţile cu adevărat remarcabile dovedite în situaţii de criză au adus beneficii majore judeţului Cluj şi întregii Românii. Prin actele lor de bravură, recunoscute atât pe plan naţional cât şi internaţional, aceştia au reuşit să cinstească cu adevărat statutul de moţ, de român şi de om.

 

Printre aceste personalităţi se numără şi cei trei săteni din comuna Horea, judeţul Alba: Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif, cei care au devenit adevărate repere morale pentru întreaga Românie, după ce au reuşit să realizeze ceea ce la un moment dat părea a fi aproape imposibil: să îi găsească într-un timp record şi să îi ajute pe supravieţuitorii gravului accident aviatic care a avut loc în 20 ianuarie 2014”, precizează CJ Cluj în referatul de premiere.

 

Cei trei vor primi câte o plachetă, fără niciun premiu banesc.

 

Dând dovadă de iniţiativă şi reuşind să valorifice la maxim puţinele informaţii şi indicii de care dispuneau, Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif au fost primii care au ajuns la locul accidentului aviatic şi le-au acordat un ajutor extrem de preţios supraviețuitorilor. Sătenii din comuna Horea au reuşit o performanţă cu adevărat excepţională, reuşind să ajungă la locul accidentului în doar 90 de minute, după ce au parcurs pe jos aproximativ trei kilometri în condiţii extrem de vitrege, noaptea, prin pădurea deasă, înfruntând ceaţa densă, ploaia rece ca gheaţa şi zăpada care în multe locuri ajungea până la brâu. Odată ajunși la locul accidentului, cei trei salvatori le-au oferit propriile haine victimelor care se aflau la un pas de şoc hipotermic, după care i-au transportat cu tărgi improvizate, până la drumul unde se aflau mașinile de teren ale localnicilor şi ale SMURD-ului”, se mai arată în referat.

Comentarii Facebook