În zona metropolitană Cluj apar trasee de transport paralele. Boc ”îngroapă” FANY și MV Trans

 

Primăriile din zona Metropolitană Cluj, Apahida, Florești, Baciu și Chinteni, vor crea trasee paralele față de cele licitate de Consiliul Județean Cluj.

 

Consiliul județean a alocat traseele prin licitație firmelor care au câștigat. În sensul că a trimis traseele la București, în vederea licitației, licitație care s-a adjudecat și anumite firme au câștigat traseele inclusiv din zona metropolitană.

 

Noi, și când spun noi mă refer la primăriile din zona metropolitană de transport public, am decis, utilizând prevederile legale, să concepem trasee speciale de transport public, pe zona metropolitană de transport, altele decât cele pe care le-a licitat Consiliul Județean Cluj. Pentru asta este nevoie ca acele consilii locale, din zona metropolitană, să adopte hotărâri de consiliu local prin care să stabilească alte trasee decât cele licitate de Consiliul Județean și să solicite asociației ca RATUC să poată face transportul public acolo.

 

Comuna Baciu a adoptat un traseu prin hotărâre de consiliu local. Joi, cel mai probabil, voi convoca Asociația metropolitană de transport public pentru a delega transportul pe acele trasee RATUC -ului”, a explicat primarul Emil Boc, președintele Asociației Metropolitane de Transport.

 

Dacă celelalte primării, Floreștiul sau Apahida, vor proceda la fel, eu voi sprijini RATUC -ul să meargă în acele localități pe alte trasee decât cele pe care CJ Cluj le-a dat la licitație”, a mai spus Emil Boc.

 

La licitația pentru traseele publice, Fany a câștigat traseele spre Florești și Baciu, iar MV Trans pe cel spre Apahida. 

Comentarii Facebook