ACI si-a vazut visul implinit! A blocat la Tribunalul Cluj constructia Salii Polivalente


Firma ACI a castigat dupa aproape un an de judecata procesul prin care contesta licitatia de atribuire de catre Primaria Cluj-Napoca a contractului privind constructia Salii Polivalente.

Societatea ACI a solicitat in instanta sa fie anulat contractul adjudecat de firma sibiana CON-A si lucrarile sa fie suspendate pana cand se da o solutie.

Pe rol au fost doua procese, unul de de constatare a nulitatii contractului de achizitie publica, care a fost pierdut in 2011 de ACI, iar al doilea la sectia de concencios a Tribunalului Cluj, prin care se cere constatarea nulitati licitatiei de adjudecare a proiectului de construire a Salii Polivalente.

CON-A s-a angajat ca realizeaza Sala Polivalenta cu 51 de milioane de lei, iar ACI cu aproape 92 de milioane de lei, iar reprezentantii Primariei Cluj-napoca au spus in instanta ca intre cele doua oferte nu este termen de comparatie.

Licitatia a avut loc in 19 noiembrie 2010, iar ofertele depuse in termen au apartinut CON-A - 50.926.063,83 lei fara TVA, DAPORA - 88.273.678,21 lei fara TVA, respectiv ACI - 91.874.820 lei fara TVA.

 

Sala Polivalenta, finalizata in 1 septembrie! Moisin: Nu acceptam suplimentarea de fonduri la lucrari VIDEO

 

Fratii Aschilean au "ars mocnit" imediat dupa pierderea acestei licitatii si in cele din urma s-au adresat instantei in incercarea de a bloca proiectul si de a reface licitatia. Motivul invocat a fost acela ca firma CON-A a oferit un pret "imposibil" de respectat, care nu acopera costurile de constructie.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au mentionat inca din momentul atacarii licitatiei in instanta ca pretul cel mai mic a fost principalul criteriu de atribuire a contractului, iar prin caietul de sarcini valoarea estimativa a lucrarii a fost stabilita intre 52.580.000 de lei si 105.159.876 de lei, fara TVA.

Sentinta data de Tribunalul Cluj poate fi atacata cu recurs.

 

Fratii Aschilean au incercat sa "ingroape" Sala Polivalenta, dar judecatorii clujeni le-au dat peste nas

Comentarii Facebook