1800 de bătrâni din Cluj așteaptă internarea în spitale paliative/ Ne mor bătrânii. ”Vârstnicii, tratați ca cetățeni de mâna a doua”- Aurelia Cristea

Aurelia Cristea, candidatul PSD la Primăria municipiului Cluj-Napoca, a declarat astăzi la lansarea oficială a candidaților PSD pentru alegerile locale și parlamentare, că, din păcate, Clujul a devenit un oraș ostil, neprietenos, atât pentru tineri, cât și pentru persoanele în vârstă, care sunt tratate ca cetățeni de mâna a doua. În plus, prăpastia dintre cetățenii Clujului și administrația locală pare mai mare ca niciodată. 

Aurelia Cristea susține că,  în afara de sprijinul bisericii, bătrânii Clujului nu beneficiază de prea multă susținere din partea administrației locale, care nu are o strategie pentru aceștia. 

Situația gravă în care se află vârstnicii clujeni, mai ales cei aflați în suferință, la finalul vieții, a fost subliniată și de președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea, candidat la funcția de primar al municipiului Turda.

„Există 1800 de seniori în județ care așteaptă pe liste să fie internați în spitale paliative. Mulți dintre ei mor până când ajung să fie internați. Trebuie să ne ocupăm de seniori, pentru că ne mor bătrânii”, a punctat Răzvan Ciortea, președinte PSD Turda și candidat la Primăria Turda. 

Prin urmare, Aurelia Cristea consideră că este obligatorie o strategie urgentă a administrației locale pentru această categorie de clujeni aflați în suferință. 

”Îmi doresc să fiu reprezentanta unei administrații locale, care în primul rând să servească cetățenii, nu să îi abuzeze. O administrație care să înlocuiască nervii și derapajele, cu energie, entuziasm și empatie. Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru Cluj. Comunitatea clujeană poate mult mai mult decât ce avem azi. Clujul merită mai mult, dar nu poate deveni mai bun, dacă păstrăm rețeta actuală. Știu acest oraș în diferitele sale etape de dezvoltare de după Revoluție. Unele vremuri au fost mai bune, altele mai puțin bune. Am trăit o perioadă obsesia culorilor de la tricolorul băncilor din parcuri la stegulețele portocalii. Dar parcă niciodată prăpastia dintre noi oamenii și viziunea administrației  nu a fost mai mare aici la noi acasă în Cluj-Napoca. Pentru tot mai mulți clujeni orașul nostru a devenit tot mai scump și astfel, tot mai ostil. Mă doare să spun aceste lucruri. Mi s-a spus: tinerilor le este tot mai greu să trăiască în Cluj-Napoca, din cauza costurilor tot mai mari, cu traiul de zi cu zi și a prețurilor exagerat de mari ale locuințelor. Pentru tinerele familii, orașul este tot mai neprietenos. Nu sunt suficiente creșe, grădinițe și școli în proximitatea lor. Traficul și parcările sunt un chin zilnic. Vârstnicii sunt tratați de multe ori ca cetățeni de mâna a doua. În afara de sprijinul bisericii pentru seniorii noștri și cei în suferință, administrația locală nu are o strategie clară pentru cei de vărsta a treia. Ori când ne gândim la viitor trebuie să ne gândim obligatoriu și la părinții și la bunicii noștri. respectul față de seniorii urbei noastre reflectă respectul pe care îl acordăm, de fapt, devenii noastre ca oameni, ca societate”, a declarat Aurelia Cristea, candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca.



Comentarii Facebook