O vindecare miraculoasă oferă speranțe întregii lumi

Timothy Brown este primul om din istorie vindecat de HIV printr-o terapie revoluţionară, iar femeia care a descoperit virusul consideră că povestea acestuia va servi ca inspirație pentru milioane de oameni.

Cercetătorii care studiază virusul HIV cred că este motivul să ne gândim că imposibilul va deveni realitate. Ei sunt de părere că SIDA nu mai reprezintă o boală incurabilă şi că, în foarte scurt timp, vor reuşi să găsească un tratament eficient. Françoise Barré-Sinoussi, unul din oamenii de ştiinţă care au primit premiul Nobel pentru descoperirea virusului imunodeficienţei umane (HIV) s-a alăturat acestor oameni de ştiinţă optimişti, conform descopera.ro

Americanul Timothy Brown, supranumit și ”pacientul din Berlin”, a primit un transplant de maduvă în timp ce era student în Germania. Transplantul era menit să trateze un tip de cancer de săânge, dar se pare că în acest proces a vindecat și infecția cu HIV de care Brown suferea.

Prof. Barré-Sinoussi şi prof. Steven Deeks, de la Universitatea din California, sunt de părere că s-ar putea ca eradicarea completă a virusului să nu fie necesară. În 1% din cazuri, virusul este controlat natural, astfel încât şansele de dezvoltare şi transmitere a bolii sunt minime, mai informează cei de la descopera.ro

Deși vindecarea ”pacientului din Berlin” este una miraculoasă, metoda prin care acesta a fost tratat nu va putea fi aplicată tuturor pacienților, un transplant de măduvă fiind foarte costisitor, dar și foarte riscant.



Comentarii Facebook