Zăpadă de peste 10 centimetri în România. Se intervine cu utilaje de deszăpezire


A nins în noaptea de miercuri spre joi în zona de munte. În Munții Făgăraș, la Cota 2.000, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri, iar pe Transfăgărășan drumarii au intervenit cu material antiderapant.

În noaptea de miercuri spre joi, în Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1.500 de metri, a nins puternic.

La Cota 2000, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri, spun salvamontiștii din Argeș. 

În această dimineață, în zonă se înregistrau -4 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere, cu circa 60 de km/h. Vizibilitatea în zonă era redusă sub 50 de metri.

Și pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au fost nevoiți să intervină încă de zilele trecute cu material antiderapant și să îndepărteze zăpada de pe carosabil. Șoferii care se aventurează în zonă sunt rugați să circule cu prudență. 

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan! 

Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.

În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.

Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, a transmis, în această dimineață, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Salvamontiștii nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.


Comentarii Facebook