Miercuri 5 August

Vulpe curioasă, filmată în Parcul Național Semenic - Cheile Carașului - VIDEO


O vulpe curioasă ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a fost filmată cu ajutorul unei camere cu senzori de mișcare instalată de specialiștii Romsilva.

Vulpea este un mamifer omnivore de dimensiune mica spre medie. Are un corp asemănător al câinelui, dar are o coadă lungă și stufoasă.

Vânează mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza. 

Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului oferă condițiile de adăpost, liniște și hrană necesare unui habitat sănătos.

Parcul are o fauna bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. 

Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Comentarii Facebook