VIDEO - Un român din Italia s-a plimbat prin oraș călare pe un ponei. Revoltaţi, localnicii au sunat la poliţie


Un român a creat revoltă în mai multe cartiere din Italia, după ce a fost surprins călare pe un ponei pe care îl și bătea pentru a avansa mai repede, printre altele. Un localnic a sunta furios la poliție, iar ce a urmat e demn de filme.

Potrivit presei locale, evenimentul a avut loc duminică, 1 mai. Românul a fost prins de localnici călărind bietul animal în mai multe cartiere din Tiburtino. Mai mult, martorii spun că ar fi parcurs aşa aproximativ 10 km şi la un moment dat animalul s-a răzvrătit și a început să lovească cu picioarele, moment în care bărbatul l-ar fi biciuit cu sălbăticie.

Revoltați, câţiva localnici au sunat la poliţie, dar şi la asociațiile de protecţie a animalelor, care au explicat consecințele grave pe care un asemenea eveniment îl poate avea asupra bietului animal. 

Poneii și caii de mici dimensiuni sunt foarte rezistenți, dar este nevoie de bun simț. Dacă un bărbat are aceeași greutate ca și animalul, nu se cuvine să-l călărească. În plus, dacă l-a exploatat, nu i-a dat să mănânce, să bea și nu l-a lăsat să se odihnească, lucrurile stau cu totul altfel. Caii, presupun așadar că și poneii, nu simt oboseala până când nu mor”, a declarat Francesca Manzia, directoarea unui centru de salvare a faunei sălbatice pentru presa locală, citată de rotalianul

După ce imaginile au ajuns în spaţiul public, dar şi la posturile TV locale, agenții l-au găsit pe bărbat. Este vorba despre un cetățean român proprietarul unei ferme agricole, faţă de care autorităţile au demarat o anchetă.


Comentarii Facebook