VIDEO - Un român a terorizat un întreg oraș din Spania. Și-a sechestrat fetițele, a amenințat că le ucide și că aruncă blocul în aer


Un român de 43 de ani a fost protagonistul unor scene teribile, sâmbătă, în orașul Coslada din Spania, după ce, înarmat cu un cuțit, și-a sechestrat propriile fiice în apartament, apoi a amenințat că le ucide și aruncă în aer clădirea. Ore în șir, poliția a încercat să-l determine pe bărbat să renunțe la planul său.

Pentru locuitorii din Calle Príncipes de España 15 ziua de sâmbătă a fost una plină de suspans şi momente de panică şi groază, după ce un bărbat de 43 de ani, de naționalitate română, s-a baricadat în casă cu cele două fiice ale sale, amenințăndu-le că le va ucide și că va arunca blocul în aer. Furia individului fusese declanșată de soţia lui, care depusese o plângere împotriva lui pentru violență de gen și ceruse divorțul.

După mai bine de șapte ore de negocieri, românul s-a predat, iar fetele au ajuns în siguranţă alături de mama lor.

Românul şi-a ameninţat fetiţa cu moartea chiar de ziua ei

Alarma a fost dată sâmbătă, 4 iunie 2022, în jurul orei 11:00. Când agenții au venit la român acasă pentru a-l aresta, acesta s-a baricadat în apartament cu cele două fiice ale sale și a amenințat că le va ucide cu un cuțit și va arunca în aer clădirea, dacă polițiștii îndrăzneau să treacă de ușă, scrie publicația El Mundo. 

Una dintre fete, cea mică, Sara, în vârstă de 12 ani, a reușit să scape sărind pe terasa casei de alături desculță, în pijamale. Copila și-a pus viața în pericol, întrucât casa familiei se află la etajul 10. Sora ei mai mare, Miriam, care sâmbătă a împlinit 15 ani, a rămas cu tatăl ei în casă, forțat, până după ora 18:00, când, din fericire, a fost eliberată fără să fie rănită.

După șapte ore de negociere românul și-a eliberat fata și s-a predat

La fata locului s-au deplasat numeroși polițiști - inclusiv negociatori-, ambulanțe și echipaje de pompieri, care au fost nevoiți să intervină după ce bărbatul a încercat să arunce în aer imobilul. Românul a deschis butelii de gaz, iar pompierii au pus în funcțiune un sistem de captare a scurgerii acestuia, pentru a preveni explozia clădirii. Toți locatarii au fost evacuați și nu s-au putut întoarce în casele lor decât după ora 19:00.

După mai bine de şapte ore de negocieri, românul şi-a eliberat fata cea mare şi s-a predat. El a fost arestat de Poliția Națională şi este acuzat de reținere ilegală, rele tratamente și răpire, infracţiuni pentru care ar putea primi între șase luni și doi ani de închisoare.

Familia românilor locuia în Coslada de aproximativ 20 de ani, iar cei care îi cunoşteau nu s-au aşteptat ca bărbatul să fie capabil de aşa ceva. „Am fost surprinși. Nu ne așteptam. El nu obişnuia să bea”, mărturiseşte o cunoştinţă.

Părere împărtăşită şi de alţi vecini români, care au stat ore în șir în spatele cordonului de poliție și au așteptat ca totul să se termine cu bine. În jurul orei 19:00, polițiștii l-au arestat pe tată, iar mama și fetele s-au reunit. Potrivit publicației telemadrid.es, Consiliul din Madrid s-a pus dispoziția femeii de 39 de ani și a fiicelor sale, oferindu-le ajutor psihologic, juridic, dar și financiar, notează observatornews.ro


Comentarii Facebook