VIDEO - Un deținut, poreclit „grăsuțul”, a reușit să evadeze din închisoare deghizat în femeie. A avut totul plănuit: unghii false, machiaj și perucă


Un deținut a reușit să păcălească paznicii penitenciarului unde era închis, și a evadat deghizat în femeie, în urma vizitei conjugale. Bărbatul a îmbrăcat hainele femeii care îl vizitase, și-a pus perucă, gene și unghii false, s-a machiat și a ieșit pe porțile închisorii. 

Infractorul s-a deghizat în femeie și a reușit să păcălească paznicii

César Ortiz, presupus lider al bandei criminale Rotela, a scăpat din Penitenciarul Național Tacumbú, din Paraguay ieșind pe poarta din față, în urmă cu câteva zile. Fotografiile și filmările difuzate de autoritățile paraguayene îl arată pe infractorul condamnat purtând o perucă cu păr lung, gene false, ruj, unghii false și îmbrăcăminte pentru femei, spune presa din Paraguay, scrie infobae.com

Totul a fost plănuit îainte de vizita conjugală lunară

Ortiz și-a pus în aplicare planul îndrăzneț de evadare după vizita conjugală lunară de care beneficiază totți deținuții care sunt căsătoriți. A intrat în camera privată cu o femeie și a ieșit de acolo câteva ore mai târziu „aranjat” atât de bine încât a păcălit paznicii de la mai multe puncte de control. Într-un videoclip difuzat online, el este văzut plecând pe ușa principală a penitenciarului cu mai multe genți și purtând o mască facială. 

Deși evadarea din închisoare a fost mai ușoară decât anticipase, libertatea a fost de scurtă durată, pentru că poliția l-a capturat doar la câteva ore după ce a reușit să evadeze. Urmează să fie transferat într-un alt penitenciar cu măsuri de securitate mai drastice. 

paraguay tip.PNG

Ortiz a fost închis pentru tâlhărie și vătămare corporală

Cesar Ortiz ispăsește o pedeapsă cu închisoare de trei ani, nouă luni și douăzeci de xiel pentru vătămare corporală și tâlhărie. Însă, cel mai probabil, în urma evadării, pedeapsa va fi majorată. 

În urma incidentului în închisoare a fost declanșată o anchetă, iar ofițerii de securitate aflați în serviciu la poarta principală au fost suspendați din funcție. 

Comentarii Facebook