VIDEO - Un bătrânel care și-a amenajat o peșteră drept casă, acum 50 de ani, riscă să fie evacuat. „Ar trebui de fapt să-mi dea un premiu”


Nisim, un „pustnicmodern trăiește de aproape cinci decenii într-o peșteră de pe coasta orașului Herzliya, reușind în acest timp să transforme locuința sa într-un punct de atracție pentru turiști. Acum, el a fost anunțat că urmează să fie evacuat, ceea ce a dus la mobilizarea internauților, care au lansat o petiție online pentru a opri demersul autorităților, relatează BBC.

Bărbatul a trăit ani întregi sub cerul liber, pe plajă, sfidând soarele dogoritor sau ploile torențiale. Ulterior, a transformat o peșteră de pe coastă în locuința sa. A amenajat-o, într-un stil care amintește de cel al celebrului arhitect catalan Gaudi.

Dar acum Ministrul Protecției Mediului din Israel l-a somat să părăsească peștera, pe motiv că a construit ilegal, fără permisiune, iar modificările pe care le-a făcut sunt periculoase pentru siguranță și dăunează mediului.

Nisim insistă că nu-și va părăsi casa și „opera” vieții sale până când nu va muri. „Totul e în picioare aici, nu s-a mișcat nicio bucățică de rocă. Totul, cu ajutorul Domnului!”, spune bătrânul.

Bătrânul a mai spus că peștera sa a fost vizitată de arhitecții din Herzliya, care s-au minunat de coloanele interioare și de „balcoane”: „M-au întrebat chiar dacă am studii de inginerie”.

Ar trebuit să îmi dea de fapt un premiu pentru arta mea, în schimb, ei mă cheamă la tribunal!” afirmă Nisim. „Dacă mi-ar fi zis acum trei-patru decenii, plecam, dar acum unde să mă duc?”, adaugă omul. „Am ridicat aici un adevărat muzeu, cu mâna mea, doar lut, pietre, sticle și scoici”, încheie bătrânul, care acuză, în schimb, autoritățile de poluare: „Marea nu are nici un miros, nu mai sunt pești, iar apa a venit la doar trei metri de peștera mea”, notează Libertatea. 

Sursa foto: thekingandme.pairsite.com

Comentarii Facebook